Jul och nyår.

Mindre än ett dygn kvar till det nya året nu. Skulle gått och lagt mig för längesen, men vilade lite i eftermiddags så är inte vidare trött. Blir väl att jag sover till sent i eftermiddag, sen får jag fixa mig lite mat och gömma mig i ett hörn innan alla sätter igång med sitt oväsen där ute. 
   Det absolut skönaste med ett nytt år, är att där inte är några födelsedagar eller högtider som kräver social umgänge förrän sent i april. Så en hel massa månader utan sånt känns bra. Dock har jag två tider till läkare redan andra veckan i januari. 
 
Julafton förflöt ganska lugnt. Åt mat, öppna julklappar, dom spelade lite kort och jag gick och la mig och vila en stund i väntan på att åka hem. Fick mig en del väldigt trevliga julklappar, 800:- presentkort på IKEA, en jättestor spargris, lite olika former av lakrits (bästa sortens godis), en ny taklampa till köket, samt ett sett med risskålar, ätpinnar och rullmatta för att göra sushi. Hade inte väntat mig att få något alls så det var verkligen en trevlig överraskning. 
 
Nu är det dags att försöka sova lite. Klockan är snart 7 och det lär väl inte dröja så många timmar innan allt oväsen börjar.

Julafton

Julafton idag. Är måttligt motiverad. Ska hem till min lillasyster och fira. Kommer bli lugnt då vi bara är 6 personer, vilket är bra. För mycket stök hade jag tackat nej till. Har haft huvudvärk och mått skit dom senaste tre dagarna så är inte speciellt pigg. Får hoppas att det inte blir allt för långrandigt då jag förmodligen kommer att somna annars. Känner redan nu att jag vill krypa tillbaks ner i min säng. 
 
Har fått nya tider till både psykolog och vanlig läkare strax efter nyår, så snart dags att ta tag i allt igen. Vet fortfarande inte vad jag vill och hur jag ska lösa saker. Vet bara att jag är trött och uppgiven. Så länge jag slipper kämpa så går det, men så fort det blir en massa måsten så kraschar jag igen. 
 
Är väl dags att göra sig i ordning. Om en timme kommer syster och hämtar mig. 

Jul eller inte jul?

Det är inte ofta det händer, men idag så gick jag upp redan vid 06.00. Jag har egentligen ingen större anledning till att göra det, men det kändes bra. Tänkte att jag skulle diska lite och laga lite mat som jag kan frysa in. Blivit lite mindre pengar över än planerat, så gäller att spara så mycket jag kan. Plus att det är väldigt god mat. 
 
Min lillasyster försöker övertyga mig om att komma dit där till jul. Är inte direkt sugen på att fira jul egentligen. Vill mest bara sova förbi skiten. Runt jul och nyår brukar jag må som sämst, varför vet jag inte, det bara blir så. Sova och fly verkligheten är den bästa medicinen mot det. 
   Mest av allt vill jag hitta någon annan som inte alls är sugen på att fira jul, krypa ner i sängen tillsammans med denna personen och bara sova. Känns lite som en paradox, jag vill inte träffa folk samtidigt som jag inte vill vara ensam. Ush... tycker inte om när det blir rörigt i huvudet.
 

Förändringar?

Det blev ingen doktor i måndags. Jag vakna efter bara två timmars sömn och mådde skit. Fick ringa och avboka, sen släpa mig upp och försöka äta lite. Gick och la mig ganska snart efter och sov till och från hela dagen. Skulle få en ny tid till januari. Känner mig inte jättesugen på att träffa doktorn för jag vet att han har planer på att vända upp och ner på min vardag. Jag har det bra nu, jag fungerar. 
 
På söndag går mitt telefonabonnemang ut så måste försöka förnya det i helgen. Tänkte skaffa en ny telefon också då min nuvarande är lagom värdelös. Får se vad jag kan få gratis med en förlängning av abonemanget. Kanske rentav kan sänka min månadskostnad också, hade varit trevligt med lite extra pengar över. Har fått pappar på hyran för nästa år, 65 kronor dyrare än vad den är nu, så inte väldigt farligt. 
 
Ska försöka ta mig till affären en runda imorgon, behöver köpa lite nödvändigt. Behöver ta tag i matlagningen och äta lite bättre. Varit riktigt usel kosthållning under en väldigt lång tid nu. 
 
 

Snart är det slut

Det blir längre och längre mellan mina besök här. Ändå känns det som om det var igår jag skrev förra gången. Tiden fungerar inte alls som den borde. Allt går alldeles för snabbt. Året är snart slut, min 30:e födelsedag är inte långt borta. Åldersångesten börjar ge sig till känna igen.
   Det är så mycket jag borde ha klurat ut vid detta laget. Jobb, familj, boende, ekonomi, framtiden. Allt jag har är en liten lägenhet. Visst, jag trivs fantastiskt bra här, men känner ändå att jag saknar så mycket och tiden bara rinner iväg. Tyvärr så vet jag inte hur jag ska lösa det där med jobb ännu. Jag har varit relativt stabil ett tag nu, bara mindre dalar lite då och då, men inget som varit nära på att knäcka mig som tidigare. På måndag ska jag till läkaren igen och prata om hur jag ska fortsätta. Han vill att jag ska börja med KBT. Själv är jag högst osäker på det då jag helt saknar den motivation som krävs för att göra framsteg och få det att föra nytta. 
   Någon familj är jag inte direkt intresserad av. Jag kan knappt ta hand om mig själv som det är. Ändå så finns tankarna där ibland. Hur skulle det kännas att bli pappa? Skulle jag klara av att kunna uppfostra ett barn? Jag skulle inte ha några problem att älska det över allt annat, så mycket vet jag, men allt det andra, där är jag högst tveksam. Mest av allt så vill jag börja med att försöka hitta någon att spendera mina dagar med, någon som jag kan få vara nära och känna mig säker hos. 
   Ekonomiskt funkar det än så länge. Jag lever på existensminimum, men lever ändå relativt gott skulle jag vilja påstå. Jag har tak över hvudet och mat i kyl och frys. Det är mer än vad många andra har. Visst skulle jag vilja ha mer så att jag kunde ägna lite mer tid åt kortspelandet och den umgängeskretsen, men det är inget som är absolut nödvändigt, bara en bonus. 
   Vad framtiden har att utvisa får jag väl vänta och se. Det känns bättre att leva här och nu än drömma om saker som aldrig kommer att inträffa eller hoppas på något som kommer göra mig besviken. Verkligheten blir aldrig som man vill. Det är bättre att acceptera det som händer och göra det bästa av det just nu, även om det är oerhört svårt ibland. 

RSS 2.0